onsdag den 2. oktober 2013

De rigtige beslutninger.

Det nærmer sig nu de 100 dage med mit alkohol stop. Jeg er vokset dag for dag i den periode. Dette til trods for at tingene absolut ikke er gået min vej. Det at få en ren sjæl er en givende proces. Men det er også en proces som afslører mange ting. Blandt har jeg fundet ud af, at jeg havde væsentlige flere løgne i verdenen end jeg troede. Også løgne som jeg faktisk ikke kendte til eksistensen af. De første 100 dage har ret beset fortalt mig om hvor dårligt et menneske jeg var. Hvor meget jeg faktisk sårede dem jeg elskede og holdt af. Ene og alene for at kunne opretholde en facade. En facade af at være OKAY.

Det var den rigtige beslutning jeg traf for små 100 dage siden. Det var rigtigt af mig at kigge ind af. Det var rigtig af mig at søge fred med fortiden.

Et ordsprog hedder godt begyndt er halv fuldendt. Jeg er rigtig godt i gang med min forandringsproces. Den giver mig primært positive oplevelser og de få negative oplevelser den giver kan jeg håndtere.

Processen blev så at sige skudt i gang med følgende 2 temaer:

  1. Fysisk balance i livet.
  2. Psykisk balance i livet.
På det fysiske område er jeg nået særdeles langt. 2 x cirkel træning 2 gange dagligt plus min fornøjelse ved løbet har fået min krop tilbage i fysisk topform. Det har givet mig et kæmpe energi boost.

På det psykiske område har de 2 daglige meditationer på minimum 15 minutter bragt en ro i min sjæl/sind som jeg aldrig har oplevet tidligere. Det har givet mig et kæmpe mentalt boost.

Hvis man så dertil ligger, at jeg endelig har fået ordnet mine tænder (ja, det er spøgs som det nogen gange er detaljerne der gør det) så er jeg nu et sted, hvor roen, stabiliteten og trygheden ved min egen person endelig er tilstede. Jeg vågner nu med en usædvanlig ro i kroppen og når aftenen render på hæld så falder jeg roligt og ubekymret i søvn. Jeg får for første gang i mange år regelmæssigt 7 timers søvn. Igen noget som booster mig både energimæssigt og mentalt.

Så alene er jeg kommet så langt som jeg overhovedet kunne på kortest mulig tid.

Væk fra fortiden

Jeg bevæger mig nu målrettet væk fra min fortid. I disse timer, dage og kommende uger vil flere af jer modtage en mail fra mig. En mail hvori jeg takker for jeres tilstedeværelse i mit liv. Men det vil også være en mail, hvor jeg siger farvel til jer, hvis I ikke kan leve op til de krav og betingelser jeg opsætter for i forsat kan være i mit liv. Jer som modtager en mail modtager den alene fordi jeg elsker og holder af jer. Det nemmeste i verdenen ville være bare at lukke jer ude af mit liv fremadrettet. Men det gør jeg ikke fordi jeg vil være tro mod min egen kærlighed.

Jeg har sluppet fortiden. Jeg kan ikke være i nogen relation, hvor jeg bevidst/ubevidst fastholdes i en forældet fortælling. Jeg kan ikke være i en relation, som kræver at jeg skal opretholde en facade. Jeg kan ikke være i en relation, hvor folk tvivler på mine handlinger og min motivation for forandringer. Jeg kan ikke være i en relation, hvor folk forventer, at mine handlemønstre er som i fortiden.

Jeg har lagt fortiden bag mig. Forliget mig med denne. Folk der kan forlige sig med denne og tør arbejde ligeså målrettet med at ændre deres fortælling om mig. De mennesker vil altid have en plads i mit liv. Dem vil jeg gå igennem ild og vand for.

Ærlighed

Det er som nævnt indledningsvis blevet mig bekendt, at jeg har løgne og handlinger i forskellige fortællinger/relationer af mit liv. Løgne og handlinger som jeg 'glædeligt' har glemt. Jeg beder folk om deres tilgivelse for disse løgne og handlinger. Hvis I har behov for at konfrontere mig med disse så er nu tidspunktet. Venter du med dette til et tidspunkt ude i fremtiden så ryger du ud af mit liv. Det er NU jeg endelig skal have begravet/forliget mig med min fortid. Det er NU der skal rene linier i mit liv.

Kærlighed

Jeg har igennem de sidste mange uger udviklet en vis kærlighed til mig selv. Tidligere var jeg bare rendyrket egoist og handlede alene på min frygt og på at beskytte mig selv. Nu handler jeg ud fra kærligheden til mig selv. Alt hvad jeg foretager mig i livet i disse dage, uger og måneder er ting som gør mig glad. Ting som tilfredsstiller mig mentalt og fysisk. Ja, nogen af tingene kan opfattes egoistisk. Men denne gang er det positiv egoisme og ikke en beskyttende egoisme.

Min kærlighed til mine børn har altid været stor. Derfor har jeg også altid kunne holde mig ædru i deres tilstedeværelse. Desværre har jeg i en stor del af deres liv kun været en fysisk størrelse i deres liv. Igennem de seneste måneder er jeg blevet en hel person i deres nærhed og specielt når jeg ikke er i deres nærhed. Jeg får tingene til at fungere for dem og støtter deres moder i alt hvad hun foretager sig. Jeg vil gøre alt for dem.

Jeg er stadig tro mod mine drømme. Jeg ved en del af jer har/ser problemer med dette. Det er fair nok. Det er også fair nok at i til tider påpeger dette. Jeg ville dog gerne om i bare en gang imellem spurgte ind til drømmene og hvad de indeholdte. Der er meget symbolik i drømme og man kan blive klogere på et andet menneske, hvis man tør involvere sig i deres drømme. Min kærlighed til mine drømme er alt afgørende for min proces. Hvis jeg ikke har nogen drømme, hvorfor skulle jeg så udvikle mig?

Taknemmelighed

Jeg er dybt taknemmelig for den store støtte, jeg har modtaget igennem de sidste 5 måneder. Jeg er specielt taknemmelig for den støtte, jeg faktisk har oplevet fra værtshus og bodega miljøet. Fra de mennesker som var tættest på mit misbrug. Det har betydet utrolig meget for mig, at folk der kun kendte den alkoholiserede person havde viljen og lysten til at støtte en ædruelig person udvikling. Dette er jeg dybt taknemmelig for på trods af at jeg på den måde forsvinder stille og roligt fra miljøet.

Jeg er også dybt taknemmelig for alle de mennesker som har udvist forståelse for, at jeg nogen gange pludselig er væk fra et social arrangement. At i forstår hvorfor jeg er nød til at finde tilbage til min komfort zone og roligt arbejde mig ud af denne betyder alt i verdenen. Det betyder ihvertfald at jeg har ro og tør bevæge mig ud over grænserne som eksempelvis i fredags, hvor det trods alt blev til to og en halv time i selskab med mine politiske venner.

Jeg er også dybt taknemmelig for støtten fra de mennesker som har fået/får en mail fra mig i de kommende dage. HUSK min beslutning er ene og alene truffet fordi jeg elsker jer. og fordi jeg gerne vil genopbygge relationen, men er nød til at anmode jer om at arbejde med jer selv inden dette er muligt.

Fremtiden

Fremtiden er jeg ikke så bekymret for længere. Den skal nok blive ok. Men den er egentlig ikke væsentlig. Det der er væsenligt er, at jeg nyder nuet, de mennesker der er omkring mig i nuet og de følelser jeg oplever i nuet.

Jeg ved at mit liv bliver en positiv rejse resten af mine dage. Jeg har lært lektien og vil holde fast i de værktøjer jeg anvender og de beslutninger jeg har truffet. Så skal jeg nok få realiseret mine drømme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar