onsdag den 22. oktober 2014

Foredrag - personlige forandringsprocesser.

Jeg er af en god ven blevet opfordret til at holde et indlæg på et netværksmøde han facilitere. Det overordnede tema for møde er: "Er du ansvarlig for dit eget liv?".

Mødet tager os igennem følgende:

  1. de biologiske aspekter ved René Christiansen cand. scient i adfærdsbiologi
  2. de filosofiske aspekter ved Mads Vestergaard cand. mag i filosofi
  3. den personlige beretning omkring forandringsprocesser 
Som det fremgår af ovenstående så følger jeg lige efter 2 yderst kapable herre indenfor deres felt. Mit indlæg kommer primært til at handle om følgende:
  • hvorfor forandringer?
  • hvorfor lykkes vi ofte ikke med forandringsprocesser?
  • hvor kommer forandringerne fra?
  • hvorfor fejler vi i vores processer?
  • hvordan kan man arbejde målrettet/struktureret med forandringer?
  • hvad er tidsperspektiverne i forandringsprocesser?
Jeg vil med mit oplæg søge både at komme omkring de personlige og de faglige forandringsprocesser. I princippet er der ikke de store forskelle i disse. Udover at konsekvenserne af manglende forandringsparathed og/eller afklaring er vidt forskellige. Når det er sagt så er der vel ingen mennesker der kan adskille deres faglige og professionelle identitet så meget, at forandringer det ene sted ikke også har indvirkning andetsteds.

Jeg glæder mig til de øvriges indlæg og er en smule skræmt ved at skulle afholde mit eget. For mit indlæg kan ikke undgå at blive personligt, hvorimod de øvriges indlæg primært er fagligt funderet.

Når indlægget er slut skal jeg selv i gang med den største forandringsproces, jeg længe har været involveret i. En proces som er nødvendig for at jeg får det bedst mulige fundament for mit fremtidige liv og maksimere fuldt på min egen og dermed også andres glæde.

Det glæder jeg mig til. Jeg kender jo vejen til succes. :-)

Hvis nogen derude skulle være interesseret i et lignende oplæg i deres netværk/organisation er I velkommen til at kontakte mig.Ingen kommentarer:

Send en kommentar