torsdag den 26. september 2013

Reflektioner på de sidste 5 måneder. Hvad har jeg opnået?

Da jeg for snart 5 måneder siden kom til den konklusion, at der skulle ske noget radikalt i mit liv. Der startede jeg en visuel væg ved siden af min seng. Min væg blev simpelthen plastret til med A4 billeder af det jeg drømte om. Det jeg gerne ville have mere af i livet. De enkelte billeder symboliserede i ikke prioriteret rækkefølge:


 • Marie
 • Socialisering
 • Kultur oplevelser
 • Rejser
 • Kærlighed
 • Familien
 • Mine børn
Jeg kunne nemt knytte kommentarer til hvert eneste billede, men det er ikke vigtigt i denne sammenhæng. Da jeg nåede små 2 måneder ind i processen gik det virkelig op for mig, hvorfor er nederst i denne omvendte hestesko jeg havde lavet var et par gyldne damer. Hesteskoen blev, eller den ubrudte cirkel, indeholdte alt det jeg gerne ville væk fra. De gyldne damer blev symbolet på og årsagsforklaringen til mine handlemønstre. Alt hvad jeg foretog mig af skidte ting i mit liv kunne på en eller anden måde føres tilbage til indtagelsen af alkohol herunder ikke mindst alle de løgne, der gjorde, at Marie og mine relationer fravalgte mig.

Det blev derfor klart for mig, at jeg var nød til at tage alkoholen ud af cirklen således at materien og fortidens handlinger kunne flyde ud af hesteskoen. Således at rummet i halvcirklen var tom og klar til at blive fyldt op med en ny fortælling.

Alkoholen er stadig en del af cirklen. Men er nu en del af inderkredsen i cirklen. Den er en handling, som jeg ikke kan foretage mig. Den er symbolet på hvorfor jeg er nød til at arbejde med mig selv.

Cirklen er nu blevet fuldbyrdet med 3 nye billeder. De enkelte billeder symboliser, igen i ikke prioriteret rækkefølge:
 • Fysisk aktivitet
 • Meditation / Refleksion
 • Viden
Efter cirklen så at sige er blevet lukket til med disse 3 aktiviteter, så er den nye fortælling stille og roligt begyndt at bevæge sig fremad. Cirklen bliver igen fyldt op og indtil nu så har jeg oplevet en kraftig fremgang i forhold til mine drømme:
 1. Jeg er igen blevet social accepteret. Folk tør igen vise mig tillid og de har igen tiltro til mit ord. Jeg begynder igen, at blive kontaktet vedr. socialt samvær og verden har ligesom åbnet sig for mig igen.
 2. Kulturoplevelser. Jamen for pokker da. Det har været en kanon sommer. Det startede jo med, at jeg fik 2 gratis billetter til Bruce Springsteen af Dan Rachlin. En fed koncert som jeg nød temmelig beruset sammen med Brian. 14 dage derefter kom den anden store kulturoplevelse. Jeg kom mere eller mindre gratis til Depeche Modes koncert i Parken. Måtte betale 100 kr. for billetten, men da de søde mennesker som jeg købte billetten af, var særdeles gavmilde, så fik jeg mere gratis øl under koncerten end værdien af billetten. Så kom den sidste store oplevelse. Jeg fik muligheden for at arbejde som frivillig på Roskilde Festivalen. Så var afsted på denne næsten uden at have en krone oppe af lommen og jeg nød, at jeg kunne være på festival helt uden alkohol.
 3. Rejser. Jeg har netop besluttet mig for, at jeg i slutningen af november måned tager ned og besøger min tidligere kollega og gode ven Ricki og hans famillie i Léon. Jeg har været så letsindig at bestille/købe 2 tur/retur billetter. 
 4. Jeg har fået et meget bedre forhold til mine børn. Dialogen med dem er blevet mere nærværende og de spørgsmål vi taler om er relevante, dybe og udviklende. Ikke bare for mig. Men også for dem.
 5. Familie. Denne er tænkt i 2. Drømmen er stadig at få en egen familie med Marie. Ja, sorry. Men jeg kan ikke fraskrive mig at have denne drøm. I forhold til min egen familie så er det primært ift. mine børn, min ekskone og min moder der har været fremdrift. Derudover så har jeg fået en rigtig god kontakt til min faster. En faster som jeg fraskrev mig i næsten 25 år. Tænk sig det skulle være hende som forstod mig bedst? Og gav mig de bedste råd og den største støtte!!! Tak kære faster.
Ja, der er så stadig nogle drømme som jeg ikke har opnået:
 • Marie
 • Kærligheden
 • Familien
Med ovenstående erfaringer med min visualisering og med mine nye handlemønstre, så vil jeg ikke fraskrive mig de drømme. Jeg har jo indtil videre opnået en ikke uvæsentlig del af mine drømme på 5 måneder. Så hvorfor smide drømme væk? Hvorfor ikke arbejde hen imod dem? Trædesten for trædesten. Det er det jeg vælger.

Jeg håber der sidder nogen derude, som kan finde inspiration i dette indlæg og tør træffe svære valg. Det er kun valget der er svært. Acceptere du, at du skal kæmpe alene i den første korte periode så kommer tilliden og tiltroen til dig også og dermed støtten. Så KÆMP.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar